21st Century Skills: Adaptive Qualities Of The World's Unstoppable Evolution ( 2020- 2022)

'21st Century Skills: Adaptive Qualities Of The World's Unstoppable Evolution  ' başlıklı projemiz Avrupa Birliği stratejik okul ortaklıkları Erasmus+  faaliyetleri kapsamında İngiltere koordinatörlüğünde hibe almaya hak kazanmıştır. Projemiz 2020- 2023 eğitim öğretim yılları arasında proje ortaklarımız ile işbirliği içinde dünyanın geleceğini tehdit eden küresel problemler konusunda farkındalık yaratmak amacı ile çeşitli faaliyetlerle yürütülecektir. Öğrencilerimiz proje ortaklarımızın ülkelerinde yapılacak olan toplantılara katılarak farklı ülkelerden gelen öğrencilerle ortak çalışmalar yapacaklar, onların kültürlerini öğrenecekler, yabancı dil becerilerini geliştirecekler ve küresel sorunlara karşı farkındalıklarını artırarak vizyonlarını geliştireceklerdir.

Proje ortaklarımız:

İngiltere: Lewisham / Southwark Colleges

Macaristan: Budapesti Gépészeti SZC Öveges József Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája

İspanya: IES ANTONI MAURA

Proje Genel Hedeflerimiz:

-          Öğrencilerin dünya çapında değişen kültürel, politik, etik, sosyal ve çevresel konularla ilgili bilgileri edinmelerine yardımcı olmak ve küresel sorunların olumsuz etkilerini azaltmak için harekete geçmelerini teşvik etmek;

-          Öğrencilerin iletişim, işbirliği, eleştirel düşünme ve yaratıcılık olan 4C becerilerini geliştirmek;

-          Öğrencilerin tüm ulusları ilgilendiren gerçek dünya meseleleriyle meşgul olmalarını sağlamak;

-          Öğrencilerin kendi yaşamlarındaki günlük kararlarının çevrelerindeki ve aynı zamanda dünyadaki insanların yaşamlarını nasıl etkileyebileceğini algılamalarını sağlamak ve onları günlük yaşamlarında faydalı yaşam tarzı değişiklikleri yapmaya yönlendirmek;

-          Öğrencilere, daha iyi ve sağlıklı bir dünya için farklı milletlerden ve kültürlerden öğrencilerle işbirliği yapma fırsatı vermek;

-          Öğrencileri cinsiyet eşitliği, ırkçılık, şiddet, madde bağımlılığı, insan hakları ve iklim değişikliğine dayalı küresel sorunlar için harekete geçmeye motive etmek ve teşvik etmek;

-          Farklı ülkelerden akranları ile birlikte çalışarak ve ekip çalışması yaparak öğrencilerin işbirliği becerilerini geliştirmek, ödün vermelerini sağlamak, sorumluluk duygusu kazanmak ve aynı zamanda problem çözerek mümkün olan en iyi sonuçları almayı öğretmektir.

Yayın: 15.03.2021 - Güncelleme: 26.07.2021 22:36 - Görüntülenme: 174