T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
SAMSUN / İLKADIM - Gazi Anadolu Lisesi

Konferans: “Dünü Unutma! Yarına Hakkın Olsun.”

Bugün Samsun önemli bir konuğu ağırladı. Bu konuk, Kurtuluş Savaşımızı başlatan komutanlar arasında yer alıp Doğu Cephesinde gösterdiği üstün başarılarıyla bilinen Kâzım Karabekir Paşanın kızı Timsal Karabekir’di.

Samsun Valiliği koordinesinde 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü ve Etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen bir konferans ile dinleyicileriyle buluşan Timsal Karabekir, babası Kâzım Karabekir şahsında milli mücadele dönemini görsel belgeler eşliğinde öyle güzel anlattı ki salonda bulunan herkesi adeta o yıllara götürdü. O zamanın şartlarında Atatürk ve silâh arkadaşlarının ne denli yürekli ve bağımsızlık aşkıyla dolu olduklarına ve bu uğurda ne büyük mücadele verdiklerine herkes yeniden şahit oldu.

Erzurum’da tüm rütbeleri geri alınan ve hakkında tutuklama kararı çıkartılan Gazi Mustafa Kemal’e tüm kariyerini ve hayatını ortaya koyarak “Emrindeyim paşam!” diyen kişidir Kâzım Karabekir Paşa..Ve Timsal Hanım da onun hayatta kalan yegane kızı..

Çok etkileyici bir sunum oldu. Salonda bulunanların birçoğu gözyaşları içinde dinledi.

Samsun Valisi Orhan Tavlı, konferans bitiminde Timsal hanıma günün anısına hediye takdim etti ve ona çıkışa kadar eşlik etti.

Salonda aynı zamanda Cumhuriyetin ilk yıllarında Samsun’a ait fotoğraflar ve çeşitli belgelerden oluşturulmuş bir fotoğraf sergisi de katılımcıların ilgisine sunuldu.

Dinleyici kitlesi arasında eğitim camiasından katılım oldukça fazlaydı. Daha ziyade okul müdürlerinin bulunduğu konferansa okulumuzu temsilen müdür yardımcısı İbrahim Koca katıldı.

Timsal Karabekir Hanımefendi sunumunu babası Kâzım Karabekir’e ait bir söz ile bitirdi. O sözü aynen yazarak bizde haberimizi bitiriyoruz.

“Vatandaş!

Yanlış bilgi felaket kaynağıdır. Her işin evvela hakikatını ara ve öğren! Sonra münakaşasını istediğin gibi yap. Birincisi vicdanına, ikincisi seciye ve irfanına dayanır.”

Kâzım Karabekir

13-11-202313-11-202313-11-202313-11-2023

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 13.11.2023 - Güncelleme: 13.11.2023 23:51 - Görüntülenme: 147
  Beğen | 8  kişi beğendi