T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
SAMSUN / İLKADIM - Gazi Anadolu Lisesi

Sakep Okul Toplantısı Yapıldı

“Lise düzeyindeki öğrencilerin; eğitim öğretim dönemi boyunca, kariyer eğitiminin önemini kavrayarak, gerek akademik hayatlarında gerekse çalışma hayatlarında, ihtiyaç duyacakları sertifika programlarına katılmalarını ve yıl sonu karneleri ile beraber belgelerini almalarını sağlamak amacıyla çalışmalarına başlamıştır.” ana fikrini taşıyan sakep projesi il milli eğitim müdürlüğünün sayfasında yayınlanmıştı.

Okulumuzda bugün Samsun Kariyer Planlama Eğitimi Programı yani kısa adıyla Sakep olan programın bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Okulumuz müdür vekili İbrahim Koca’nın başkanlık yaptığı ve aynı zamanda sunduğu toplantıya müdür yardımcısı İbrahim Çilingir, okulumuz rehberlik öğretmenleri, bilişim öğretmeni ve 9. ve 12. Sınıf düzeylerindeki tüm sınıf rehber öğretmenleri katıldı.

Bu proje ile 9. Ve 12. Sınıf öğrencilerimizin okul hayatları devam ederken yanı sıra kendilerine ilerleyen yıllarda lazım olabilecek bazı önemli sertifikaları da almalarının mümkün olduğu vurgulanarak bu anlamda öğrenciler teşvik edilecek.

Okulumuz adına yapılacak çalışmaların değerlendirildiği toplantıda konu hakkında bilgilendirilmeler yapıldı.

03-01-202403-01-202403-01-2024

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 03.01.2024 - Güncelleme: 03.01.2024 12:41 - Görüntülenme: 153
  Beğen | 13  kişi beğendi