Gazi Anadolu Lisesi

Adres
FEVZİ ÇAKMAK MAH. GAZİETHEM PAŞA BUL. GAZİ ANADOLU LİSESİ NO: 10/1 İÇ KAPI NO: 1 İLKADIM / SAMSUN
Vizyon
>> Evrensel değerlerin bilincinde, dünya ile her alanda iletişime açık, ülkemizi çağdaş medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmayı hedefleyen gençler yetiştirmek.
Misyon
>> Öğrencilerimizi, aktif öğrenmeyi çağın öğrenme araçlarını kullanarak bilginin kıymetini kavratma, çağdaş değerler doğrultusunda donatma, ilgi ve yeteneklerini dikkate alarak bir üst öğrenim kurumuna hazırlama ana görevimizdir.
Başarılar
>> Liseler arası NIKE Halı Saha Futbol 2011 Türkiye şampiyonu > eTwinning İçerme kapsamında Türkiye birincisi
Biyoloji Laboratuvarı :1
Öğretim Şekli :>> Normal Öğretim
>> 08:50 15:50
>> Doğalgaz
>> İngilizce ve Almanca
>> Her bölgeden servis ile öğrenci ulaşımı sağlanmaktadır.
>> İlçe Merkezinde Yer Almaktadır.
>> Her sınıf seviyesinde 6 şubesi mevcuttur.
>> Futbol, Futsal, Voleybol, Masa Tenisi
Proje Çalışmaları
>> Okulumuz hem akademik hem de sosyal alanlarda faaliyetlere önem veren bir okuldur. Eğitimin bir ülke için en önemli ve en değerli gelişme faktörü olduğuna inanıyoruz. Bir ülkenin çocukları ne kadar güçlü, bilgili, disiplinli ve etik olursa, o ülke o kadar güçlü olacaktır. Gazi Anadolu Lisesi olarak amacımız, her öğrenciye eşit, iyi ve özel davranarak akademik başarı elde etmenin yanı sıra kendisine ve çevresine saygılı, küresel değerleri kabul eden ve diğer kültürlere saygılı bir birey olmayı öğretmektir. Bu bağlamda, okulumuzda ulusal ve uluslararası projeler yürütülmektedir. Öğrencilerimize hem farklı şehirlerdeki hem de farklı ülkelerdeki akranları ile bilimsel, sosyal ve kültürel içerikli çalışmalar yürütmelerine olanak sağlanmaktadır. Bu projeler sayesinde öğrencilerimiz yurt dışında okulumuzu temsil etme, farklı ülkelerden, farklı kültürlerden akranlarla işbirliği yapma, projeler kapsamında düzenlenen uluslararası proje toplantılarına katılma, farklı ülkeleri ziyaret ederek ve gözlemleyerek farklı kültürleri deneyimleme fırsatı elde etmektedirler. Akademik ve sosyal becerilerinin gelişmesinin yanı sıra, öğrencilerimizin ufukları gelişmekte, küresel sorunlarla daha ilgili olmaktalar, farklı ülkelere karşı önyargıları giderilmekte ve bu onlara dünya vatandaşı olma konusunda daha iyi bir bakış açısı sağlamaktadır.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri
>> Okulumuzda eTwinning ve Avrupa Birliği stratejik okul ortaklıkları kapsamında Erasmus+ projeleri yürütülmektedir. Erasmus+ kapsamında başvurulan projelerimiz hibe almaya hak kazanmıştır.Ayrıca okulumuz uluslararası tanınma anlamına gelen eTwinning Okulu Etiketi ile ödüllendirilmiştir.