2019-2022 First Steps Towards Entrepreneurship

Şbt

Projemiz kapsamında Okulumuzda organize edilen Girişimcilik Söyleşisine Samsun Ticaret Ve Sanayi Odası yönetim kurulu üyesi Kerem Tüfekçi ve KOSGEB Samsun Müdürlüğünden KOBİ uzmanı Alp Arslan konuşmacı olarak katılmışlardır.Çok verimli geçen söyleşide, öğrencileri başarılı girişimciler olabilmeleri için yapmaları gerekenler ve genç girişimcilere sağlanan imkanlar konusunda bilgilendirilmişlerdir.

Şbt

25- 29 Kasım 2019 tarihlerinde Italya'nın Modica şehrinde projemizin koordinatörler toplantısı gerçekleştirilmiştir. Okulumuzu temsilen toplantıya okul müdürümüz; Necdet Önder, öğretmenlerimiz ; Nalan Aydın, Nilgün Arıkan ve Fikri Kerem Ekşi katılmıştır. Toplantıda proje planı gözden geçirilmiş, gerekli düzenlemeler yapılmış ve planlanan hedeflere ulaşmak için kaliteli çalışmaların yapılması için dikkat edilmesi gereken konular konuşulmuş ve buna yönelik planlar yapılmıştır.

Toplantıya Finlandiya, Letonya,Italya ve Türkiye'den toplam 15 öğretmen katılmıştır.

Şbt

Samsun Gazi Anadolu Lisesi olarak Avrupa Birliği  Stratejik Okul Ortaklıkları Erasmus+ faaliyetleri  kapsamında 2019-2020 döneminde hazırladığımız 'First Steps Towards Entepreneurship' başlıklı projemiz Finlandiya kordinatörlüğünde hibe almaya hak kazanmıştır. İngilizce öğretmenlerimiz Nalan Aydın, Nilgün Arıkan ve Müzik öğretmenimiz  Fikri Kerem Ekşi tarafından koordine edilecek  projemiz okulumuz ve öğrencilerimizin gelişimine önemli katkılar sağlayacaktır. Öğrencilerimiz proje ortaklarımızın ülkelerinde yapılacak olan toplantılara katılarak girişimcilik becerilerini geliştirecekler, farklı ülkelerden gelen yaşıtları ile tanışıp onların kültürleri tanıyacaklar ve  gelecekteki mesleki yaşantılarında uluslararası işbirliği yaratma konusunda bilgi sahip olacaklardır.